Oficialii de la Kremlin au reacţionat pentru prima oară, marţi, după explozia de pe 8 august a unei rachete cu propulsie nucleară la baza militară Nyonoksa, aflată în nordul ţării. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a refuzat însă să confirme teoriile potrivit cărora accidentul, care s-a soldat cu 5 victime, ar fi fost produs de o rachetă cu propulsie nucleară. El a avut însă o declaraţie halucinantă: ”Se mai întâmplă şi accidente”.

”Se mai întâmplă şi accidente. Sunt tragedii. Dar în acest caz particular, e important să îi onorăm pe eroii care şi-au pierdut viaţa în acest accident”, a declarat Dmitry Peskov într-o conferinţă de presă. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a subliniat şi declaraţia lui Vladimir Putin, care spunea că eforturile Rusiei de a dezvolta tehnologii de acest tip ”sunt mai avansate decât ale celorlalte ţări”.

Întrebat de îngrijorările populaţiei locale cu privire la creşterea nivelului de radiaţii, Dmitry Peskov a precizat că „toate agenţiile cu competenţe în domeniu vor face tot ce le stă în putinţă pentru a asigura siguranţa cetăţenilor Federaţiei Ruse”.