Rezultatul? Aproape 500 de comentarii în doar câteva ore. ulterior, site-ul publicației a închis sistemul de comentarii.

Cei de la Daily Mail au publicat un scenariu imaginar al istoricului Dominic Sandbrook, care plecând de la afirmația cancelarului german de săptămâna trecută făcută în Parlamentul German, și-a imaginat că Europa va intra în război până în 2018.

Pentru a citi materialul, click aici

Materialul, scris ca și cum lucrurile s-ar întâmpla acum și aici, are o acuratețe de roman: Prezintă în cele mai mici detalii cum momentul cheie este summitul din octombrie 2011 (cel de săptămâna trecută) când nimeni nu a dat crezare vorbelor cancelarului german.

Experimentul jurnalistic pare cu atât mai nociv cu cât în urmă cu puțin timp datele au arătat că MailOnline, versiunea online a publicaţiei Daily Mail a ajuns cel mai popular site de conţinut online din Europa.
Citește ce scrie Evenimentul Zilei despre Ce se întâmplă când liderii europeni folosesc cuvântul "război"

Datele ComScore au indicat că în luna iunie MailOnline a avut un număr de 17,2 milioane de vizitatori unici, reprezentând 10% din audienţa europeană.

Un articol din Daily Mail aproape a doborât una dintre cele mai mari bănci franceze

Acțiunile Societe Generale s-au prăbușit după ce publicația britanică Daily Mail scria de potențialul faliment al băncii franceze.

Articolul, semnat de doi jurnalişti, prezenta Societe Generale ca fiind în "pragul falimentului după pierderile groaznice înregistrate din cauza expunerii la datoriile Greciei".

Articolul, preluat de fluxurile de informaţii online, precum cel al CNN, a fost citat pe numeroase forumuri, copiat pe bloguri, iar până luni a făcut ca maşina de zvonuri să duduie.
Citește ce scrie Evenimentul Zilei despre Ce se întâmplă când liderii europeni folosesc cuvântul "război"