”Datorită introducerii voucherelor de vacanță, turismul balnear se va afla între cele mai dinamice sectoare”, spune Lucia Morariu, proprietara agenției de turism Eximtur.

De altfel, din datele agenției reiese că, anul acesta, s-a înregistrat o cerere mare pentru zonele care oferă posibilități de turism balnear și activități în aer liber sau facilități de spa & wellness, vânzările din acest an fiind cu peste 40% mai mari decât în anul precedent. Dintre acestea, stațiunea Băile Felix este preferata turiștilor, urmată de Călimănești – Căciulata și Sovata.

Eximtur a înregistrat, în primele opt luni ale anului, o cifră de afaceri de aproximativ 33 de milioane de euro, cu 7,3% mai mult față de perioada similară a anului trecut.

De asemenea, activitatea de business travel și organizare de evenimente, aferentă diviziei Eximtur Business, a reprezentat 63% din afaceri, divizia înregistrând, în perioada amintită, o creștere de 15% a vânzărilor, față de perioada similară a lui 2014.

Din datele agenției mai reiese că destinațiile preferate de români pentru vara 2015 au fost România, Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania și Italia, cea mai mare creștere fiind înregistrată pe Grecia (30%). Valoarea medie a unui sejur în țară a fost de aproximativ 850 de lei de persoană, respectiv 350 de euro de persoană pentru un sejur în străinătate.