Acordul de finanţare între cele două instituţii a fost încheiat la finele anului trecut. 

"Acest acord încheiat cu încă un jucător de top pe segmentul serviciilor de leasing financiar ne permite să ne atingem obiectivul de a crea contexte propice dezvoltării businessului local, colaborarea permiţându-ne să finanţăm indirect companiile mici si mijlocii, în condiţii de maximă eficienţă. Asigurăm astfel un acces flexibil şi convenabil la soluţii de finanţare ce permit realizarea de investiţii pentru dezvoltarea de noi afaceri sau pentru consolidarea afacerilor deja mature, contribuind la creşterea competitivităţii într-un mediu economic din ce în ce mai dinamic şi complex", a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank

La rândul său, directorul general al BT Leasing, Ionuţ Morar, susţine că noua facilitate va susţine dezvoltarea a cât mai multor IMM-uri din România, în condiţiile în care leasingul financiar este cea mai facilă formă de finanţare pentru acestea. 

"Prin dezvoltarea reţelei de vânzări a produselor de leasing, cross-sellingul cu Banca Transilvania, parteneriatele cu dealerii autorizaţi de autovehicule şi echipamente, precum şi prin astfel de colaborări cum este cea cu EximBank, BT Leasing contribuie la rezultatele pozitive ale Grupului Financiar BT, susţinătorul antreprenoriatului românesc", a afirmat Morar. 

EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne. 

BT Leasing, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a fost înfiinţată în 1995, ca o alternativă a creditării, pentru a desfăşura operaţiuni de leasing. Compania are capital integral românesc, iar în cei peste 20 de ani de activitate a finanţat peste 10.000 de clienţi şi a încheiat până acum peste 20.000 de contracte. 

AGERPRES