„M-am întâlnit săptămâna trecută cu preşedintele Consiliului de Administraţie al Minerva şi mi-a spus că au acordul de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a reîncepe procedura de autorizare, pentru că autorizaţia expirase. Am stabilit cu el ca în cursul acestei săptămâni să aplice pentru un nou certificat de urbanism. Sper că au găsit bani, pentru că ei s-au oprit din cauza faptului că nu mai aveau finanţare şi cam ieşiseră din parametrii autorizaţiei iniţiale, dar acum au găsit şi bani şi au promis că vor realiza investiţia“, a declarat pentru Capital Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-şef al Primăriei Sectorului 3, pe raza căreia se află imobilul.

Aurel Eugen Muntean dezvoltă acest proiect prin intermediul firmei Minerva – Galeriile Comerciale, care mai deţine printre altele şi magazinul Victoria de lângă Poliţia Capitalei.

Renovarea şi extinderea structurii existente a început în primăvara anului 2012, însă şantierul a fost oprit în ultimii doi ani. Conform autorizaţiei de construcţie iniţiale, proiectul ar fi trebuit finalizat la începutul anului 2013 şi presupunea livrarea unei suprafeţe comerciale de până la 30.000 mp. Ştefan Dumitraşcu spune că, cel mai probabil, va fi emisă autorizaţia iniţială.

Muntean a declarat pentru Capital, în momentul demarării construcţiei, că intenţionează să realizeze un „mall-castel“ cu un turn mare în mijloc, unde a fost cupola, şi încă două pe margini.

Dumitraşcu spune acum că proprietarul s-a angajat că va renunţa la excrescenţele pe care le făcuseră în afara autorizaţiei.

 Investiţia angajată iniţial în acest proiect a fost de 5-6 mil. euro, bani adunaţi din închirierea spaţiilor comerciale pe care omul de afaceri sibian le deţine în mai multe oraşe din ţară. Acesta este al cincilea „Circ al Foamei“ transformat în mall, după Plaza România, Bucureşti Mall, City Mall şi Liberty Center.

Construcţia a fost începută de Salmad, în spatele căreia se ascunde adevărata avere a lui Relu Muntean, fostul fotbalist al Sportului Studenţesc. Încrengătura de firme la care Muntean figurează fie ca administrator, fie ca acţionar prin intermediul altor companii duce într-un final la cele două perle din coroana sibianului: lanţul hotelier Împăratul Romanilor şi Magazinul Victoria. Lanţul Împăratul Romanilor cuprinde hotelurile Carpaţi din Bucureşti, Aurelius din Braşov, Hotel Parc din Arad, Cetate din Alba şi cel mai important Împăratul Romanilor localizat la doi paşi de Piaţa Mare a Sibiului.

Antreprenorul sibian în vârstă de 60 de ani a ocupat în ultima ediţie a Top 300 Capital locul 55, cu o avere estimată la 85-87 mil. euro.