Deși Liviu Dragnea nu a spus niciodată public că ar dori să o excludă din partid, acesta a avut grijă ca mesajele sale să ajungă la Gabriela Firea și să o scoată din minți. Invitată la România Tv, aceasta a făcut o serie de afirmații surprinzătoare, folosind termeni năucitori ca „lichidare”, „mazilire”, „chinuie”, „curme”, termeni care nu-i sunt caracteristici vocabularului său. Asta arată că primarul general traversează o perioadă de maximă tensiune și disperare.

Conform unor surse din PSD, tocmai pentru a o pedepsi pe Firea pentru trădare, după ce i-a oferit tot ce a dorit, Liviu Dragnea dorește să o înlocuiască acum, culmea, cu un apropiat al acesteia. Este vorba despre primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, fost senator PNL și PSD în trecut. Acest lucru a fost confirmat chiar și de Gabriela Firea.

În campania pentru alegerile locale, el a fost tot timpul braț la braț cu aceasta, fiind notorie relația foarte apropiată dintre cei doi. Se știa, însă și că Mutu își dorește să se afirme în Sectorul 6 tocmai pentru ca apoi să poată candida la Primăria Generală la alegerile viitoare. Firea era și ea de acord, dar în contextul în care urma să fie candidat la prezidențiale.

Acum că nu mai are nicio șansă la funcția supremă în stat, vrea să-și păstreze măcar influența locală, doar că Dragnea are alte planuri și dorește să o izoleze total. Astfel vrea să dea exemplu că trădătorii vor fi pedepsiți și să descurajeze orice inițiativă de acest fel în viitor.

Și într-adevăr, notorietatea politicienilor PSD nu contează foarte mult dacă nu sunt fac parte din partid. Spre deosebire de celalate formațiuni, social-democrații în afara PSD sunt cam nimeni. Electoratul de stânga este orientat spre partid, mai puțin spre personaje.

Cel mai bun exemplu în acest sens este Mircea Geoană, care odată exclus din PSD nu s-a mai regăsit niciodată politic. Victor Ponta a fost de departe cel mai carismatic social democrat, dar excluderea lui nu a afectat deloc scorul partidului. Iar noua lui formațiune nu reușește încă să capteze electorat PSD.

Un alt nume vehiculat pentru președinția PSD București este Șerban Nicolae. Acesta ar putea, însă prelua organizația Ilfov. Momentan nimic nu este sigur și Liviu Dragnea preferă să-și țină subalternii în suspans, tocami pentru a-i disciplina și a nu se mai trezi cu surprize neplăcute în viitor.