În cadrul emisiunii HAI LIVE, care poate fi urmărită pe canalul de YouTube HAI ROMÂNIA, a fost prezentat cel mai recent sondaj Sociopol care arată intențiile de vot surprinzătoare în contextul cazului șefului Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu. Buzatu este unul dintre cei mai vechi lideri PSD.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dvs. cu cu reprezentanții cărui partid ați vota?”, rezultatele au fost surprinzătoare. PSD (29%) și AUR (23%) conduc detașat.

Aceste formațiuni sunt urmate de USR și PNL, fiecare cu un procent de 15%. Totodată, în preferințele românilor, primul este premierul Marcel Ciolacu, care ar fi votat de 29% dintre respondenți. Acesta este la egalitate cu George Simmion (AUR).

Ion Cristoiu a oferit reacții la cald cu privire la acest sondaj

Ion Cristoiu afirmă că rezultatele sondajului se aliniază cu intuițiile sale.

„L-am văzut și eu dimineață. (…) Nu mă miră. El confirmă și ce spun analiștii, dar și intuițiile mele. Să discutăm acum la cald. Faptul că pe primele două locuri sunt PSD și AUR, și și la președenție, Ciolacu și AUR, arată o cumplită cădere a dreptei.

Pentru că și AUR, putem considera, cam tot în siajul PSD, cam același electorat. Este electoratul PRM, PUNR. Întotdeauna PSD-ul a avut electoratul la margine, așa, un fel de fâșie mare care vota PSD pentru că găsea în PSD anumite elemente de naționalism, de PRM”, a declarat Ion Cristoiu.

Acesta susține că PSD trece încă drept un partid suveranist:

„PSD mai trece drept suveranist naționalist, ceea ce înseamnă că operațiunea marelui protector, anume de a ne prezenta un partid suveranist, care de fapt nu e de mult suveranist, merge”, a precizat jurnalistul.

Acesta susține că electoratul, care în mod tradițional aparține de PSD, PRM și FSN, este influențat de televiziuni precum Antena 3. Jurnalistul anticipează apariția unei noi televiziuni care să preia aceleași teme și să le abordeze corect.

PNL a fost mereu un partid de legendă

Ion Cristoiu anticipează totodată și o separare în cadrul căreia PNL-iștii să se separe de PDL-iști.

„Cele două partide nu au nicio legătură. Și ca fel de a fi, și ca…”, anunță Cristoiu.

„Pare-se că foștii PDL-iști sunt din ce în ce mai hotărâți să facă un soi de zid în jurul lui Rareș Bogdan și să migreze alături de el într-o structură, partid, în care să refacă cumva fostul PDL. (…) Circulă prin piață, pe la cafele, zvonul ăsta”, a precizat la rândul său Robert Turcescu 

Putem să punem cruce Partidului Național Liberal

Cu privire la PNL, Ion Cristoiu este de părere că formațiunea a pierdut deja posibilitatea de a se rupe:

„Nu mă surprinde căderea PNL. (…) La ora actuală putem să punem cruce Partidului Național Liberal. (…) O să vă dau o știre. PSD nu vrea blocul democratic, PNL vrea. O să vă spun și de ce. Pentru că PSD e pe cai mari.(…)

Acum acest partid, grație lui Ciolacu, a devenit frecventabil, un partid modern, recunoscut și de internaționala socialistă. (…) Cazul Buzatu arată că partidul elimină și ultimele „coji” conservatoare, suveraniste. (…)Partidului Național Liberal a pierdut deja posibilitatea de a se rupe”, a declarat jurnalistul.

Puteti urmări întregul podcast de luni, 25 septembrie, de pe canalul de YouTube „HAI România!” la acest link.