Mai precis, conform cifrelor consultate de Capital, meciul dintre Italia și Anglia a avut o audiență pe publicul Național de peste 18 puncte de rating, un record greu de egalat în televiziunea din România.

Vârful de audiență a fost de 18,7 puncte de rating pe publicul Național, înregistrat în prima repriză a meciului, iar în rest media de audiență a fost în jur de 15 și chiar 17 puncte de rating.

Victoria Italiei în fața Angliei, în finala EURO, a fost lider de audiență în intervalul 22:00 – 24:54, fiind cel mai vizionat program din România, din acest an. În rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, PRO TV avea 17.8 puncte de rating și 55.0% cotă de piață, de șapte ori mai mult față de locul 2 care avea doar 2.7 puncte de audiență și 8.4% share. În același interval, la nivelul publicului cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, din mediul urban, PRO TV a înregistrat 15.8 puncte de audiență și 56.2% share, în timp ce locul 2 avea cifre de șapte ori mai mici, înregistrând 2.4 puncte de audiență și 8.5% share.

Aproape 3 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit meciul, iar în minutul de maximă audiență de la 22:48, peste 3.4 milioane de români se uitau la finala EURO.

Naţionala Italiei este noua campioană europeană, după ce a învins echipa Angliei cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, duminică seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în finala EURO 2020, în care scorul a fost egal, 1-1 (0-1, 1-1), la finalul celor 120 de minute.

Italia îşi trece în palmares al doilea său titlu continental, din patru finale jucate la EURO, primul titlu european fiind câştigat în 1968, la Roma. Italia a învins Iugoslavia în finala din 1968 (2-0), dar a pierdut în faţa Franţei (1-2), prin golul de aur, în 2000, la Rotterdam, şi în faţa Spaniei (0-4), în 2012, la Kiev.

Finala a fost la înălţime în privinţa dramatismului, cu prelungiri şi lovituri de departajare, la care situaţia s-a răsturnat după ce a părut să fie în favoarea englezilor. Berardi, Bonucci şi Bernardeschi au fost cei care au adus titlul Italiei, pentru englezi marcând Kane şi Maguire. Portarul italian Donnarumma a apărat şuturile lui Sancho şi Saka, iar Rashford a trimis în bară, de la italieni ratând Belotti şi Jorginho.

Anglia a deschis scorul în min. 2, prin Luke Shaw, italienii egalând prin Leonardo Bonucci (67), cel care a fost desemnat omul meciului.

PRO TV anunță achiziționarea drepturilor de difuzare pentru UEFA EURO 2024 și 2028!

Chiar în ziua în care s-a jucat finala Euro 2020, PRO TV a anunțat achiziționarea drepturilor de difuzare pentru UEFA EURO 2024 și 2028.

Această competiție extraordinară a ajuns la final și PRO TV anunță că a reușit să încheie achiziționarea drepturilor de difuzare a următoarelor două ediții ale Campionatului European de Fotbal UEFA (2024 și 2028), se arată în comunicatul companiei.

UEFA EURO 2024 se va disputa în Germania, iar gazda UEFA EURO 2028 este preconizat să fie anunțată în 2022. 24 de echipe se vor afla la startul fiecărui turneu și vor lupta pentru titlul de viitoare Campioană a Europei.

”Românii iubesc să urmărească meciurile de fotbal, iar în 2016 și 2020 au avut ocazia de a vedea turneele EURO la PRO TV. Deoarece dorim să oferim publicului PRO TV, în continuare, bucuria de a-și susține echipele favorite și ca urmare a bunei colabări cu UEFA, ne face plăcere să vă anunțăm că am finalizat achiziția drepturilor de difuzare pentru următoarele două Campionate Europene. Meciurile puternice de fotbal se văd la PRO TV!”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.