Conform rapoartelor de audiență consultate de Capital pe ziua de ieri, Aleph News a avut zero puncte de audiență pe parcursul zilei pe ce înseamnă public urban. Nici măcar pe un singur interval orar, televiziunea nu s-a abătut de la această cifră. Același lucru și pe publicul comercial. Același zero absolut și pe publicul Național.

Anunțată ca un concept revoluționar în televiziune, Aleph News este primul canal de social television din seria Aleph, concepută de Adrian Sârbu.

„Aleph, imaginat de scriitorul Jorge Luis Borges, este o sferă miraculoasă, în care, din orice punct te uiți, vezi tot universul în timp și spațiu. Adrian Sârbu vede în Aleph o ipostaziere a internetului de astăzi și o convergență a universurilor interior și exterior ale omului contemporan,” se arăta în comunicatul de lansare a televiziunii, care a început să emită fix în urmă cu o lună de zile.

În ceea ce privește publicul țintă „Aleph News este dedicat spectatorului smart, educat și suficient material. Cel care vrea să știe. Conținutul canalului oglindește sfera intereselor acestui target,” conform comunicatului.

Paradoxul audienței zero pentru Aleph News este cu atât mai frapant cu cât echipa de jurnaliști reunește atât nume cunoscute care au lucrat cu Adrian Sârbu în ultimii 25 de ani – Costi Mocanu, Felix Drăghici, Bogdan Hofbauer, Lucian Nemoiu, Răzvan Hriscu, Cristina Airabedian, Vlad Craioveanu, Lică Molan, Radu Badiu, Georgiana Dulgheru, Augustin Stochiță, Dan Pavel, Irina Ursu, Mihaela Măncilă, Monica Mihai, Oana Despa, Cătălin Condruț, Raisa Humeniuc, Ana-Maria Rus, Mădălina Bucur, Raluca Maniță, dar și colaboratori noi: Ion Cristoiu, Marius Tucă, Ioana Țigănilă, Ioana Voicu, Iulia Maria, Andreea Perminova, Angela Carp, Nadina Zisu, Tatiana Lipchin, Tora Apetrii și Andrei Tomescu.

“Aleph News e un proiect al secolului 21. El își va crea propria piață: consumatorii de informație și entertainment de pe mobil, cei care au abandonat sau au fost abandonați de televiziunea tradițională. Ei așteaptă să retrăiască experiența informației fuzionate cu entertainment-ul, în noua eră a social media. Pentru ei, Aleph News va fi (ne)așteptatul Breaking News,” spunea Adrian Sârbu la momentul lansării postului de televiziune.