Eurodeputatul PNL Adina Vălean a invitat mai mulți primari din țară și jurnaliști pentru a lua parte la o conferință importantă, găzduită în Parlamentul European. Soluțiile viitorului. Realități și așteptări pentru politicile de mediu în Europa – a fost tema dezbaterii, unde au luat cuvântul nume importante, prezenta la Bruxelles.

Doar că la un moment, întreaga sală a fost cuprinsă de o liniște dureroasă. Unui primar PNL, dintr-o comună din județul Iași a început să-i sune telefonul în ritm de manele. Și a tot sunat până când s-a operit. Ca un gest reflex, cam toți românii prezenți în sală și-au dus mâna la cap rușinați, în timp ce alții au plecat imediat ochii.

Zâmbete stânjenitoare din partea Adinei Vălean si un râs înfundat din partea unor străini, care sau nu au gustat ritmul de manele sau au fost amuzați de reacția rușinată a sălii, partea română a ei.

Adina Vălean este soția lui Crin Antonescu. Liberală cu ștate vechi, aceasta va candida din nou pentru un loc în Parlamentul European, unde în urmă cu ceva timp a fost chiar și vicepreședinte. Aceasta este una dintre cele mai apreciate prezențe românești la Bruxelles și se bucură de multă susținere internațională datorită profesionalismului de care a dat dovadă în mandatele ei.