În ianuarie 2010, Capital scria în exclusivitate că Maybach-ul omului de afaceri Cornel Penescu a fost scos la vânzare pe site-ul târgului de maşini Autovit, după ce reţeaua de hipermarket-uri Pic a dat faliment, iar afaceristul nu a mai putut plăti ratele de leasing.

Maşina, un Maybach 62 S, se află în showroom-ul Dom Automobile, și a împlinit 3 de ani de când se află "pe taraba" de la Autovit. Nu a cumpărat-o nimeni, deși de-a lungul timpului prețul a tot coborât.

Autoturismul aparţinea la data respectivă firmei de leasing Alpha Leasing, unul din partenerii Dom Automobile, care a apelat la serviciile dealerului de maşini premium şi de lux.

Fratele omului de afaceri Cornel Penescu, Ilie Penescu, confirmase pentru capital.ro că maşina a fost predată recent firmei de leasing Alpha Leasing după ce achiziţia acesteia a avut loc în anul 2007.

Pe de altă parte, reprezentanţii dealerului Dom Automobile au confirmat faptul că maşina scoasă la vânzare în showroom-ul propriu este acelaşi Maybach 62 S aflat în proprietatea Alpha Leasing.

Maşina a circulat 3 ani în România

Omul de afaceri Cornel Penescu a încheiat în anul 2007 un contract de leasing pentru achiziţia unui Maybach 62 S fabricat în anul 2006. Acesta are un motor pe benzină cu o capacitate de 6 litri şi o putere de 612 CP. Culoarea maşinii este neagră, iar tapiţeria tip „Ivory”.

În prezent, maşina cu aceleaşi caracteristici, care iniţial a costat peste jumătate de milion de euro, este scoasă la vânzare în târg pentru suma de 241.676 , de la prețul inițial de 355.810 euro.