Ministrul Sănătății a urcat pe scenă zâmbind și privind cu admirație în sală la publicul care a aplaudat-o entuziasmat. La stânga ei era așezat un pian, astfel că le-a povestit tuturor despre marea ei dorință, neîmplinită încă, aceea de a cânta la pian. Totuși aceasta a subliniat că speră ca până la 60 de ani să se întâmple și acest lucru, mai ales că până la 50 și-a bifat un obiectiv greu de atins, acela de a sări cu parașuta.

Sorina Pintea i-a felicitat pe medicii de la Institutul Clinic Fundeni și le-a spus că ar trebui să-și schimbe dezideratul de pe plăcuța omagială din iubiți viața în iubiți oamenii. „Pentru că voi iubiți cu adevărat oamenii”, altfel nu ați putea face tot ceea ce faceți aici, a spus ministrul.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban a făcut apel de mai multe ori către clasa politică, solicitând construcția unui spital nou pe platforma existentă în curtea spitalului. Momentan niciun răspuns nu a venit din partea autorităților.

Mihai Leu, declarație emoționantă

În sala plină de medici s-au aflat și mai mulți foști pacienți, printre care și multiplul campion la box și la raly, Mihai Leu. Acesta i-a mulțumit profesorului Irinel Popescu, care l-a salvat dintr-o situație destul de gravă. „Mi-a promis că mă va face bine. Și am crezut în el. Și iată că așa s-a întâmplat”, a spus sportivul emoționat, care este o sursă de inspirație și un exemplu demn de urmat pentru mulți oameni aflați în suferință.

Un alt pacient a urcat pe scenă și a spus: „Există viață și după moarte. Eu sunt exemplu și îi mulțumesc profesorului Irinel Popescu pentru asta”, a spus acesta.

Profesorul doctor Irinel Popescu face parte din Institutul Clinic Fundeni de 40 de ani. El a pus bazele transplantului hepatic în România și recent cel de-al 1000-lea pacient s-a bucurat de o nouă reușită operatorie.