Ponderea despăgubirilor pentru vătămări corporale plătite de companiile de asigurări a ajuns la 14% din totalul daunelor achitate pe segmentul RCA adică de peste două ori mai mult decât în 2010, arată datele obţinute de capital.ro de la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.
Creşterea anuală este cea mai mare de până acum şi confirmă un trend început încă din anul 2010, odată cu majorarea sumelor maxime cuvenite victimelor sau rudelor victimelor implicate în accidente rutiere. Până la finele lunii septembrie 2011, asigurătorii plătiseră aproape 170 de milioane de lei pentru vătămări corporale, cu 112,19% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2010.

Precedent de un milion de euro. Despăgubiri imense în 2012

Anul 2012 se anunţă a fi şi mai greu pentru companiile de asigurare din acest punct de vedere în contextul în care despăgubirea maximă pentru vătămări corporale şi decese creşte de la 3,5 milioane de euro la 5 milioane de euro.
Chiar dacă sumele par exorbitante au existat deja cazuri în care au fost plătite despăgubiri de milioane de lei. Capital a relatat în premieră despre cazul a două fetiţe decedate într-un accident rutier. Familia victimelor a primit peste 1 milion de euro despăgubiri.