„Vrei să știți de partea cui sunt în războiul ăsta? Păi să vă spun cum se va termina în primul rând. Pentru că sunt adevărata «Mercedesa». Vestul și Ucraina o să spună că au învins ei, Putin o să spună că a învins el, nimeni n-a pierdut.

Toți «proștii ăia» care și-au pierdut copii, case, toți «proștii ăștilalți» care au plătit și plătesc 10 lei benzina, motorina, curentul. Ăștia sunt ăia care au pierdut. De partea lor mă poziționez.”, susține Mugur Mihăescu, care este convins că „pierd fraierii. Adică noi. Noi suntem fraierii.”

„România, mai mult slugă decât partener”

Lipsa de inițiativă în politica externă a României pare să ne fi scos de la masa decizională și să ne așeze în tribună, departe de deciziile esențiale pentru viața noastră.

„România joacă rolul de partener numit slugă. Nu ne-am depășit rolul ăsta.” e de părere comediantul. 

Deasupra noastră, mai marii lumii par să-și ascută creioanele pentru redesenarea hărților și pentru împărțirea sferelor de influență. 

„Știm cum e acum în bătălia imperiilor? Căpeteniilor celor două mari imperii, mă refer la imperiul asiatic și imperiul american, ei stau și așteaptă. Mai ales cel asiatic. Cu doldora de investiții sau interese.

Acum tu dacă ești băiat deștept și îți joci cartea la masa unor d-ăștia mai tari le spui: «Păi cum nu-mi mai faci autostrada asta? Că ăia mi-au promis că fac 400 de kilometri în 2 zile…».”, e de părere Mugur Mihăescu, care susține că autoritățile ar fi trebuit să fi fost mai vehemente atunci când au resolicitat integrarea în Spațiul Schengen. 

Urmăriți întregul interviu în podcastul „România lui Cristache”, doar pe canalul de Youtube EVZ Capital.