Afacerea anului este pe cale de a se înfăptui. E bătaie mare pe Telekom România după ce gigantul a decis să se retragă din țara noastră. Orange România, RCS&RDS, dar și Spas Roussev, vor să pună mâna pe gigantul german din țara noastră. Ultimii sunt reprezentanții bulgari ai unui fond de investiţii rusesc, care a cumpărat deja acţiunile Telekom din Albania. Totul depinde de felul în care statul va transforma sau nu datoria grupului telecom către stat pe baza majorării de capital social operată de nemţi. Telekom vrea un milliard de euro pe acţiunile deţinute, dar în piață se vorbește de doar 400 milioane de euro.

Cei de la OTE Group au reacționat la solicitarea capital.ro.  „Vă mulțumim pentru interesul acordat OTE Group. Nu comentăm astfel de speculații”, au transmis cei de la OTE.

Telekom a decis să își vândă operațiunea din România într-un efort mai amplu de ieșire din piețele unde a ajuns după cumpărarea companiei grecești OTE. „Grupul elen OTE, prin intermediul căruia gigantul german Deutsche Telekom (DT) controlează Telekom România ar fi demarat negocieri pentru vânzarea grupului format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom cu afaceristul bulgar Spas Roussev”, a anunțat recent recent capital.bg.

Telekom Romania este deținută de către Deutsche Telekom, prin intermediul OTE Group.