Anul 2019 este unul vital pentru noua Politică Agricolă Comună a Uniunii Europene care se va aplica după 2020 și, mai ales, pentru bugetul acestui domeniu. 

Rezultatele înregistrate în ultimul an de România în domeniul agricol a arătat că lucrurile merg într-o direcție bună și că agricultorii noștri au prins gustul performanței. 

Pe măsură de finalul negocierilor se apropie, s-au întețit și speculațiile privind noul buget dedicat agriculturii de către liderii Uniunii Europene. Revista Capital a stat de vorbă cu Secretarul de Stat Daniel Botănoiu, din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru a afla care sunt prioritățile României pentru Politică de după 2020. 

De asemenea,Daniel Botănoiu a anunțat și care sunt noile programe pe care Ministerul Agriculturii le pregătește pentru fermierii români.

În prima parte a interviului, pe care o publicăm în această seară, Daniel Botănoiu vorbește despre principala prioritate a României din punct de vedere agricol pentru bugetul 2020-2027. 

Varianta integrală a amplului interviu poate fi citită în Suplimentul de Agricultură care va apărea în revista Capital, disponibilă de vineri, 15 februarie, la punctele de difuzare a presei.

În același număr al revistei Capital puteți citi și care sunt cele mai noi proiecte ale Ministerului Agriculturii.