Primele două aeronave noi din flota TAROM vor ajunge în România la jumătatea lunii iunie, ne-au declarat surse oficiale din Ministerul Transporturilor. „La jumătatea acestei luni, prima aeronava TAROM va ieşi din fabrica Boeing. Ambele aeronave ajung în România la jumătatea lunii iunie”, ne-au explicat sursele citate.

Ministerul Transporturilor a anunțat că TAROM a semnat contractul de achiziția a 2 aeronave noi BOEING 737-800 NG, având o configurație de 189 de locuri.
“Avioanele sunt achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de 10 ani. Achiziția a avut în vedere oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de către companie, la nivel internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi, la momentul lansării procedurii”, conform Ministerului Transporturilor..

În urma ieșirii din flotă, a celor două aeronave Airbus A310, s-a simțit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului. Menționăm că cele două aeronave de tip Airbus au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a companiei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave.