”Ne așteaptă un an electoral, e greu de crezut că mediul de afaceri va fi tratat de un guvern, indiferent care va fi acela, altfel decât până acum, adică un subiect pasiv, gata să se conformeze, așa cum a apreciat președintele Iohannis, la sesiunea anuală a Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR)”, a declarat Cristian Părvan, secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri – AOAR, în exclusivitate pentru Capital.

”Sigur că noi vom continua să venim cu propuneri și argumente, dar prespectivele sunt neliniștitoare pentru mediul de afaceri, mai ales că în prezent ne confruntăm cu diferite măsuri, aflate în diferite stadii de aprobare, pe care Guvernul este gata să le adopte și care ne sunt complet nefavorabile”, a adăugat el.

”Vorbim în primul rând despre modificările ce se intenționează a fi aduse Legii Dialogului Social, care sunt catastrofale pentru mediul de business.

Apoi, nu este deloc de neglijat Codul Administrativ, pe care Guvernul vrea să îl adopte prin Ordonanță de Urgență: în momentul în care primarii vor beneficia de pensii speciale și salarii mărite, cine va mai dori să lucreze în privat, când beneficiză de atâtea avantaje ca primar?”, mai spune Pârvan.

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) este cea mai puternică inițiativă a mediului de afaceri, reunind cele mai mari organizații ale investitorilor români și străini.

CDR a lansat miercuri în prezența președintelui Klaus Iohannis o Declarație în care listează cinci mari priorități adresate mediului politic: infrastructura, aderarea la valorile europene, corectarea dezechilibrelor bugetare, transparența și dezechilibrele de pe piața muncii.

”Sunt absolut convins că dumneavoastră, reprezentanți ai mediului de afaceri puteți avea un rol în această schimbare. Trebuie să asigurăm cadrul implicării și de dialog al partenerilor sociali în dezbateri. În momentul de față acest cadru denota discrepanțe, favoritsime, o demonstrează multitudinea de acte nediscutate cei cei vizați.

Îmi doresc ca deciziile guvernamentale să nu mai trădaze mediul de afaceri ca pe un subiect pasiv obligat să se conformeze, ci să existe decizii fundamentate și discutate (…)”, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis, la întâlnirea anulă a CDR, din care face parte și AOAR.