Așa s-au născut revoluțiile din Egipt sau din Siria, așa s-au născut mișcări împotriva băncilor din întreaga lume.

"I am a Jew and I will NOT vote for Obama in 2012" este un grup care are peste 8.000 de fani pe Facebook, creat pentru "a-i ajuta pe oameni să înțeleagă faptul că Barack Hussein 0bama și administrația sa este dăunătoare pentru America, pentru Israel și pentru evrei".

"Scopul nostru este să partajăm informații care scot la iveală adevărul despre scopurile lui și să-i ajutăm pe oameni să înțeleagă de ce nu trebuie să-l voteze pe Obama în 2012", se arată pe pagina grupului, creat de David Zuckerman, Liz Shell și Davide Shalome.
Interesant este că ironia sorții face ca rețelele de socializare să fie exact modul preferat al președintelui american de a-și transmite mesajele în campania electorală, fiind primul președinte "new media".
Aversiunea evereilor față de președintele american a fost alimentată în ultimul timp și de controversa privind locul de naștere al lui Obama, ale căror origini se presupuneau a nu fi din Statele Unite ci dintr-o țară arabă, fapt ce a determinat administrația de la Casa Albă să publice o copie a certificatului de naștere al lui Obama.
Primele controverse au apărut încă dinainte ca Barack Obama să ajungă președinte, din cauza numelui complet al acestui care mai cuprinde și numele Hussein.
Facebook nu mai este o simplă rețea de socializare virtuală în care utilizatorii își publică fotografii din călătorii sau partajează clipuri de pe YouTube. Cu ajutorul Facebook s-au publicat informații într-un mod mai rapid despre victimele cutremurului din Japonia.