”Lansăm astăzi unul dintre cele mai competitive telefoane inteligente de pe piață, punctele forte ale smartphone-ului sunt designul elegant, autonomia sporită, camera foto dar și faptul că acesta este primul dispozitiv Evolio cu sistem dual, GPS și GLONASS. Neos excelează la toate capitolele și, in același timp, nu-ți rupe buzunarul, nici la propriu nici la figurat. Neos este acum smartphone-ul cu cel mai bun raport autonomie-dimensiuni dar și cel mai bun raport echipare-preț”, a spus Liviu Nistoran, președintele Evolio.

Neos este al patrulea telefon din gama Evolio şi urmează un al cincilea model. Compania se va axa în viitor pe telefoane inteligente, după ce în luna septembrie Evolio a vândut mai multe telefoane decât tablete.

Evolio Neos are 7,9 mm grosime, un ecran de 4,5 inch IPS One Glass Solution (OGS) Full Lamination, procesor Broadcom cu patru nuclee,  1GB RAM, camera de 8MP cu autofocus și stabilizare electronică, receptor GPS de ultimă generație ce permite o foarte rapidă și precisă localizare prin conectarea la două sisteme de poziționare prin satelit: GPS și GLONASS. Bateria are o autonomie de 300 de ore de funcționare în stand-by, și până la 12 ore de convorbiri. Sistemul de operare este Android 4.4. Neos este disponibil atât în varianta Dual Sim cât și în varianta single SIM sub numele de Neos One, acesta din urmă va fii comercializat cu abonament în  rețele afiliate operatorilor de telefonie mobilă.

Telefonul este comercializat prin magazinele Evolio din București, Cluj, Iași și Timișoara, online prin evolioshop.com, și prin marii retail-eri de specialitate. Prețul recomandat de vânzare este de 579 lei.

”Estimăm că vom vinde 10.000 de unităţi până la finele anului, iar în următoarele şase luni peste 50.000 de unităţi”, a declarat Mihai Constantinescu, director executiv Evolio. Compania pregăteşte şi un ceas inteligent care va fi lansat în prima parte a anului viitor.

Televoice (Evolio) a intrat pe segmentul smartphone la începutul acestui an, vânzările de terminale au crescut de la lună la lună şi au ajuns la o pondere de 25% din cifra de afaceri a companiei. Segmentul tabletelor reprezenta după primele 9 luni ale anului aproximativ 60% din business-ul companiei. În primele nouă luni, afacerile Televoice Grup au atins 4,7 milioane de euro, rezultat aproape de ţinta propusă, şi vor ajunge până la 7,5 milioane de euro până la finele acestui an, de la 5,5 milioane de euro în 2013.

Piaţa locală de smartphone-uri este estimată la 9 luni, la 1,5 milioane de unităţi, iar cea de tablete la 450.000 de unităţi.Evolio are circa 10% din piaţa de tabelete, potrivit datelor companiei.

Pregătiţi de Black Friday

”Black Friday este un fenomen care are din ce în ce mai multă amploare. Credem că anul acesta vom vinde cu 30% mai multe produse decât anul trecut. Avem un stoc de 10.000 de telefoane şi 10.000 de tablete”, a declarat Liviu Nistoran.