Evolio EvoTab 2 este o tabletă de 7 inch cu un ecran capacitiv multitouch cu 16 milioane de culori, procesor Cortex A8 de 1 GHz, memorie RAM de 512 MB, spaţiu de stocare de 8GB (care poate fi mărit până la 32 de GB) şi o baterie care îi oferă o autonomie 10 ore. Din punct de vedere al conectivităţii, tableta este prevăzută cu USB, mini USB, micro SD şi Wi-Fi.

EvoTab2 rulează sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread, are Flash 10.1 preinstalat şi poate rula filme HD. Tableta EvoTab2 are un preţ de 579 lei, TVA inclus.

“Această tabletă este mai rapidă, are o autonomie mai mare, iar performanţa grafică a fost îmbunătăţită de până la zece ori. Ne aşteptăm să vindem cel puţin 1.000 de unităţi până la sfârşitul anului, potirivit lui Liviu Nistoran, CEO-ul Evolio.   Omul de afaceri estimează piaţa de tablete anul acesta la 50.000-60.000 de unităţi, iar anul viitor ar putea ajunge la 200.000 de unităţi.

“În trimestrul patru vânzările de tablete vor reprezenta peste 50% din cifra de afaceri a companiei, iar în decembrie peste 80%” a mai spus Nistoran. În total, Evolio a comercializat 6.000 de tablete anul acesta.

“Ne mâdrim cu faptul că suntem pe locul trei în România pe segementul de tablete de internet după Apple şi Samsung, având în vedere că anul acesta au fost lansate 300 de tablete la nivel mondial şi problemeler uriaşe de finanţare cu care ne-am confruntat. “O bancă străină ne-a tăiat finanţarea şi a trebuit să căutăm o altă bancă să ne refinanţăm, însă dobânzile oferite erau foarte mari. Aceste lucruri un impact asupra productivităţii noastre”, a spus Nistoran.

“O piedică ne-a fost pusă şi de către cei de la Google, care au refuzat să ne ofere codul de la sistemul de operare Honeycomb. În prezent lucrăm, cu una dintre cele mai mari firme de IT de la noi pentru customizarea sistemului de operare Ice Cream Sandwich pentru tabletele noastre. Tabletele noastre Neura se puteau vinde mult mai bine, însă deoarece nu am nu am reuşit să facem un upgrade la sistemul de operare vânzările au fost ţinute la un nivel mai modest decât ar fi fost potenţialul pieţei”, a adăugat Nistoran.

Cel mai subţire şi cel mai uşor laptop din lume

În 2012 vom lansa tablete noi, un eBook reader cu o aplicaţie care va face extrem de uşor descărcarea de cărţi digitale şi un ultrabook pe care îl vom lansa în primele săptămâni ale anului viitor. “Va fi cel mai uşor din lume cântărind doar 985 de grame şi va avea 17 mm grosime. Acesta va avea o autonomie de peste 5 ore şi va costa începând de la 1.490 de lei TVA inclus”, a declarat pentru Capital Nistoran.