Europolis Sema Park îşi majorează capitalul social cu 11 milioane de euro (44 milioane de lei) până la 26,17 milioane de euro (107,68 milioane lei), prin aport în numerar al fondului austriac de investiţii Europolis, proprietarul firmei care deţine două imobile de birouri în proiectul Sema Parc.

Majorarea de capital a fost realizată prin intermediul a două firme ale Europolis Real Estate Asset Management, una înregistrată în Cipru şi alta în Austria, acţionarii firmei Europolis Sema Park, care deţine două clădiri de birouri în cadrul proiectului Sema Parc din Bucureşti achiziţionate în 2006.

La începutul anului, fondul austriac a mai adus încă opt milioane de euro altui proiect din România, respectiv parcul logistic Europolis Park Bucharest, a cărui capital a fost majorat cu opt milioane de euro.

Europolis a cumpărat de la firma River Invest două clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafaţă cumulată de 50.000 de metri pătraţi, din complexul imobiliar Sema Parc din Bucureşti, valoarea tranzacţiei fiind de peste 100 milioane euro.

Compania a anunţat că va începe în 2010 construcţia primului proiect realizat în calitate de dezvoltator în România, pentru care negociază un credit de 75 de milioane de euro.

Sema Parc este dezvoltat pe amplasamentul fostei fabrici Semănătoare din zona Grozăveşti din Bucureşti. Investiţia în proiectul Sema Parc se ridică, potrivit celor mai recente estimări ale River Invest, la 1,7 miliarde euro.

SURSA: Mediafax