„Acum, problema problema majoră cu care se confruntă Uniunea Europeană este Italia. Italia este ce de-a treia economie din zona euro. Cred că zona euro se poate descurca cu Grecia și Portugalia, dar dacă Italia cade, întreaga Uniune Europeană cade”, susține Nuttal.  

El crede că filozofia monedei unice europene nu are cum să funcționeze.

„Totul a fost legat de politică, nu de economie. Ideea că am putea avea economii mediteraneene la același nivel cu economia Germaniei, cu economii în creștere rapidă precum a Germaniei, nu avea cum să funcționeze vreodată, și singurul mod de a ieși din această încurcătură este ca aceste țări să revină la monedele lor naționale, să le devalorizeze, să înceapă să crească și să-și impulsioneze exporturile.

Iar în acest moment ele nu își pot reduce deficitul, pentru că monedele lor sunt controlate de Frankfurt, sunt controlate de Banca Centrală Europeană, în loc să fie controlate de Atena sau Lisabona sau chiar de Dublin… Dacă zona euro cade, pot spune cinstit că văd totul năruindu-se. De aceea suntem atât de disperați să menținem Uniunea Europeană, de aceea suntem atât de disperați să o salvăm”, explică Paul Nuttal.