Londra și Belgia sunt sub alertă maximă, după incidentele petrecute duminică. În Londra, un bărbat a înjunghiat, pe stradă, mai multe persoane. Autoritățile britanice susțin că atacul este de natură teroristă și a provocat panică printre cetățenii orașului. Se pare că agresorul a rănit 3 persoane, cu o macetă. Din fericire, poliția a intervenit repede iar atacatorul a fost ucis. Polițiștii au fost nevoiți să deschidă focul pentru a îl imobiliza pe agresor.

De asemenea, victimele au fost transportate de urgență la spital, iar unul dintre ei este în stare critică. Potrivit autorităților britanice, atacatorul este de origine islamistă.

„Un bărbat a fost împuşcat de ofiţeri înarmaţi în Streatham (sudul Londrei). În acest moment, se crede că mai multe persoane au fost înjunghiate. Circumstanţele sunt cercetate; incidentul a fost declarat de natură teroristă”, a scris Poliţia Metropolitană pe pagina sa de Twitter. „Vă rugăm să evitaţi zona cât timp serviciile de urgenţă se ocupă de incidentul din Streatham”, a mai postat Poliţia Metropolitană, care nu a precizat starea în care se află individul împuşcat.

Potrivit BBC, mai mulţi martori la incident au scris pe social media că au auzit trei împuşcături duminică, în jurul orelor 14:00 GMT, şi că mai multe persoane primeau îngrijiri medicale. Serviciile de urgenţă, inclusiv paramedici, au fost trimise la faţa locului. „Ceva important se petrece în Streatham High Road. Poliţie înarmată şi străzi închise”, a scris o persoană pe Twitter.

Coincidență sau terorism?

Pe de altă parte, o oră mai târziu, în Belgia s-a întâmplat aproape fix același lucru. În orașul belgian Gent, o femeie a înjunghiat 2 petoni. Aceasta a încercat să fugă atunci când a sosit poliția, însă a fost împușcată în mână și dusă în arest. Autorităţile belgiene cercetează circumstanţele producerii incidentului şi încearcă să afle motivul atacului. Una din străzile orașului a fost închisă şi serviciile de urgenţă au fost trimise în număr mare la locul incidentului.

 


Te-ar putea interesa și: