Indicele PMI Purchasing Manager' Index apaţine Markit şi se bazează pe datele colectate în cadrul unui sondaj la care participa 5000 de companii europene din domeniul producţiei şi serviciilor.

Germania, Spania și Italia au întrecut toate așteptările, în timp ce sectorul serviciilor din Franţa se întoarce în teritoriul recesiunii, aşa cum era de așteptat.

Europa a experimentat mai multe suişuri şi coborâşuri de-a lungul vremii: În 2010, o redresare minoră a crizei financiare a fost ucisă de o creștere anticipată a ratei dobânzii Băncii Centrale Europene. În 2013, când zona euro a ieșit din recesiune tehnică, blocul a cunoscut de asemenea o creștere foarte mică. Dar recentele cifre arată un trend pozitiv.

Spania este încă o dată performerul Europei. Cu un scor de 56,7, este economia cu cea mai rapidă rată de creştere din zona euro. Șomajul a fost în scădere de patru luni. Cu toate acestea, şomajul reprezintă încă o problemă în Spania. Indicele PMI a fost în decembrie de 54,3.

Sectorul serviciilor din Italia au raportat o îmbunătățire solidă în ianuarie, ieșind din recesiune. Indicele PMI pentru acest sector a crescut la 51,2, faţă de 49,4 în luna decembrie.

În Germania, indicele PMI a 54 în ianuarie, faţă de 52,1 în decembrie, mai bine decât în Franța și Italia, dar destul de modest faţă de standardele internaționale.

Sectorul serviciilor din Franța a căzut din nou în recesiune în luna ianuarie, cu un PMI de 49,4. În decembrie, indicele s-a aflat pe teritoriul pozitiv de 50,6.