Managerul de fonduri de investitii Europa Capital va receptiona 750 de milioane de euro din partea unor investitori pentru crearea a doua noi fonduri de investitii europene. Odata capitalizati, acesti bani vor asigura o putere de cumparare totala de 2,5 miliarde de euro pentru Europa Capital.

Doua treimi dintre investitori sunt nord americani, reprezentand fonduri de pensii, de alocare sau fundatii care au mai investit in afacerile Europa Capital.

Pentru Estul Europei, Europa Capital a lansat fondul Europa’s Emerging Europe Fund cu un equity de 150 de milioane de euro, acesta investind deja 30 de milioane in proprietati logistice din Romania si Ucraina.

Europa Capital opereaza fonduri de investitii imobiliare din 1995, a creat de atunci sase fonduri si s-a implicat in 60 de tranzactii cu o valoare de peste cinci miliarde de euro in 17 tari europene.

Momentan, compania opereaza trei fonduri de investitii pan-europene inchise plus un al patrulea destinat achizitiei de proiecte in Romania, Bulgaria si a altor catorva tari est europene din afara UE, precum Ucraina.

Sursa: Property EU