Euronews România are un nou redactor-șef. Aceasta are o vastă experiență în jurnalism. Este vorba despre Andra Miron Diaconescu, care a lucrat la Realitatea TV timp de 14 ani. Ea a declarat miercuri că echipa pe care o va conduce va lucra în slujba publicului cu obiectivitate şi imparţialitate.

Euronews este un brand internaţional pe care românii îl cunosc foarte bine, iar faptul că voi conduce echipa din România mă învesteşte cu o foarte mare responsabilitate. Rolul meu va fi să creez, pentru început, această echipă, iar ea va lucra în slujba publicului cu obiectivitate, cu imparţialitate şi va aduce diversitatea informaţiei.

Andra Miron, noul redactor-șef la Euronews România

Voi avea grijă ca echipa Euronews România să fie dedicată valorilor Euronews World, bazate pe independenţă, etică şi integritate şi va respecta linia editorială a Euronews World ‘All Views'”, a afirmat Andra Miron Diaconescu la conferinţa de presă în care a fost prezentată, care a avut loc în holul rectoratului Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB).

 

Sursă: Realitatea.net

Ea a spus că Euronews România va prezenta realităţile din România, dar va avea şi „conţinut european şi internaţional”.

A fost recrutată de Euronews şi va fi angajată a staţiei-mamă. CEO al Euronews, Michael Peters, a apreciat că Andra Miron Diaconescu are „experienţă foarte vastă în jurnalism, în ştiri”.

„A mers pe mai multe căi în activitatea sa de jurnalist şi avem încredere că ea este cea care va susţine şi va fi păzitorul valorilor Euronews în acest proiect. Este gata să recruteze întreaga echipă pentru biroul de aici. Procesul de recrutare va ţine de Euronews România”, a spus Michael Peters. Acesta şi-a exprimat încrederea că Euronews România „va funcţiona” şi a adăugat că „este un pas mare pentru România”.

„Ceea ce văd astăzi, aici – aşa cum s-a întâmplat în Albania, Georgia, cu care am stabilit o relaţie de parteneriat şi nu avem eşecuri – este un pas mare pentru România, pentru că este o ţară importantă în Europa. Stabilirea acestei relaţii este ca un pod, o punte, care poate fi traversată în ambele sensuri. Noi venim şi vorbim despre ceea ce putem face în România, dar şi voi puteţi să veniţi către noi şi să vorbiţi despre ceea ce se întâmplă în România. Deci, este o punte bidirecţională”, a mai spus Michael Peters.