'Ca urmare a acestei operaţiuni, capitalul social total al Euroins România depăşeşte valoarea de 220 de milioane de lei. Ultima mărire de capital a avut loc în iunie, cu valoarea de 50 de milioane de lei', precizează un comunicat al companiei.

Această a 9-a mărire de capital executată de când Euroins Insurance Group (EIG) a preluat Euroins România în 2007 duce valoarea totală a investiţiilor în subsidiara din România la aproape 70 de milioane de euro, plasând grupul financiar din Bulgaria în top 5 cei mai mari investitori pe piaţa românească a asigurărilor.

EIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din Europa Centrală şi de Est, prezent în patru ţări, cu peste 1.500 de angajaţi şi peste un milion de clienţi. EIG a preluat în 2013 portofoliile de asigurări de la QBE Bulgaria şi România, respectiv de la Interamerican Bulgaria, în cadrul a două tranzacţii a căror valoare cumulată a depăşit 20 de milioane de euro, continuând astfel tendinţa de consolidare la nivel regional.

Adunarea ordinară a Consiliului de Administraţie al Euroins România şi Euroins Insurance Group (EIG), reunită pe 25 februarie 2014 la Bucureşti, a decis creşterea capitalului social cu 100 milioane lei.

În august 2013, Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/ a interzis Euroins România practicarea asigurărilor RCA, interdicţie ridicată în septembrie 2013, după ce asigurătorul a corectat unele aspecte care au stat la baza deciziei ASF şi a prezentat un plan de măsuri pentru remedierea situaţiei. Euroins a revizuit instrucţiunile, procedurile sau normele de constatare şi lichidare a daunelor, stabilirea corespunzătoare a cuantumului despăgubirilor în conformitate cu reglementările în vigoare, respectarea termenelor de plată a dosarelor de daună şi informarea sau notificarea asiguraţilor cu privire la respingerea pretenţiilor de despăgubire.

AGERPRES