Reprezentanţii Eurogrupului au stabilit data de 20 aprilie, afirmă Frankfurter Allgemeine Zeitung, în ediţia sa de duminică.

Jurnalul conservator menţionează ca surse unii dintre reprezentanţii zonei euro şi explică faptul că această dată este singura posibilă pentru ca finanţatorii Greciei să aibă timp pentru a examina propunerile de reforme înainte de şedinţa Eurogrupului, prevăzută pe 24 aprilie la Riga.

Negocierile trenează, explică aceleaşi surse cotidianului german. Atena refuză să ia în considerare tăieri ale pensiilor funcţionarilor.

Ultima întâlnire pe această temă a avut loc miercuri şi joi la Bruxelles. O sursă europeană a declarat atunci pentru AFP că discuţiile asupra reformelor avansează "cu paşi mici", chiar "cu paşi de bebeluş".

După ce a prezentat un prim proiect de 26 de pagini, Atena este deosebit de reticentă în a accepta noi reduceri în cheltuielile publice dorite. Guvernul condus de Alexis Tsipras urmăreşte în special creşterea veniturilor prin intermediul constrângerii rău-platnicilor din toate domeniile.

Grecia, ale cărei resurse financiare s-au diminuat şi mai mult după venirea la putere la sfârşitul lui ianuarie a guvernului stângii radicale Syriza, aşteaptă din august plata a 7,2 miliarde de euro ajutor european.

Este ultima tranşă de ajutor din cadrul planurilor UE-FMI în valoare totală de 240 de miliarde de euro, lansate în 2010 în schimbul unui program drastic de reforme în ţară. AGERPRES