Executivul a vrut să scadă contribuţiile sociale în proiectul noului Cod fiscal, dar a renunţat la această idee, a dezvăluit Eugen Teodorovici la Digi24. Are, însă, în vedere o asemenea măsură pentru un viitor nu chiar îndepărtat.

Luca Niculescu: În loc de o reducere a TVA nu v-ați gândit, poate, și la o reducere suplimentară a contribuțiilor sociale, care ar fi ușurat povara fiscală?

Eugen Teodorovici: Ba da. Și asta e o promisiune pe care o fac la dumneavoastră în mod direct, că asta va fi următoarea etapă care va fi aplicată. La angajator și la angajat. Asta e următoarea măsură care, într-adevăr, ar fi fost bine să intre poate și acum în Codul fiscal.

Luca Niculescu: Următoarea etapă, când?

Eugen Teodorovici: Dacă în mod normal cifrele arată foarte bine sau bine, această măsură poate să vină foarte curând. Și eu nu sunt adeptul adoptării unei măsuri astăzi și să se aplice nu știu, peste o jumătate de an sau un an. Dacă mie îmi permite economia, dacă într-adevăr pe următorii doi ani am o perspectivă clară, trebuie să mă uit tot timpul cu un ochi la ceilalți vecini ai mei. Nu neapărat în Europa. Chiar este bine pentru noi să fie zona din afara Europei prioritatea numărul unu. Uitați-vă la Bulgaria, are față de noi un regim mai bun al atragerii (investițiilor – n.r.)

Luca Niculescu: Deci o reducere a contribuțiilor sociale va fi următoarea etapă, foarte curând, adică până la sfârșitul anului?

Eugen Teodorovici: Nu vreau să fac promisiuni. Decât sigur va fi aceasta.

 

mai multe, AICI