Ministrul a declarat că va inita administratorii de fonduri la o discuție, iar invitația va fi trimisă în cursul zilei de miercuri. Joi, Eugen Teodorovici va avea întâlniri cu reprezentanții bancherilor privind OUG 114.

„Domnul Lazea este economistul-șef al Băncii Centrale. Nu cred că are în sarcina și atribuții astfel de acțiuni. Nu cred că reprezintă punctul de vedere al Băncii Centrale. Eu cred că BNR își cam depășește o parte din atribuții pentru că sunt fel de fel de declarații de discuții care nu-și au rostul, mai ales în zona publică. O să invităm pe cei din zona de Pilon II să vedem care sunt argumentele, se confirmă sau nu, dacă este o temere”, a spus Teodorovici.

Valentin Lazea, economist-șef al BNR, a declarat luni că marea majoritate, dacă nu toate cele 7 societăți de administrare ale Pilonului II se gândesc să se retragă din România,.

”Din ce înțeleg eu din discuția cu Asociația Pensiilor administrate privat, marea majoritate, dacă nu toate cele 7 societăți de administrare ale Pilonului II se gândesc să se retragă din România, deoarece condițiile li se par excesiv de oneroase. Un efort financiar mare pentru un câștig inexistent. 7,25 milioane persoane ar avea de suferit”, a spus Lazea. Efectele Ordonanței de Urgență 114/2018 ar putea să inverseze procesul de atingere a bursei a statutului de piață emergentă, fiind afectate investițiile, pensiile și finanțarea Guvernului, a mai adăugat Lazea, citat de Digi24.ro.