Fostul ministru de Finanțe în guvernarea PSD, Eugen Teodorovici, arată că nu va vota în Parlament legea privind carantinarea și izolarea propusă de Guvernul liberal.

Mai mult decât atât, Teodorovici le cere și colegilor săi de partid să facă același lucru, în pofida recomandărilor venite de la vârful formațiunii politice.

”Atribuțiile puterii judecătoreşti, confiscate”

”NU votez proiectul de lege al guvernului privind carantinarea şi izolarea!

Pentru că acest proiect de lege:

ÎNCALCĂ incontestabil drepturi şi libertăți fundamentale stabilite prin Constituția României, printre care, cel mai grav – dreptul la viață și dreptul la proprietate‼️

CONFISCĂ din atribuțiile puterii judecătoreşti în favoarea unui comitet stabilit pe criterii netransparente, care poate decide total arbitrar izolarea cetățenilor şi confiscarea sau distrugerea bunurilor celor care nu respectă legea‼️

”Picătura care a umplut paharul”

Este picătura care a umplut paharul răbdării poporului român și încă o dovadă a EȘECULUI „guvernului meu” pe toate planurile!

În acest moment singura și cea mai bună soluție este ca acest guvern să plece de bună voie și cât mai repede pentru a mai putea spera să îndreptăm umilința, suferința și dezastrul produse de către acesta!

Fac apel, ca de fiecare dată, la RESPONSABILITATE‼️ Nu votați doar ca sarcină de partid, ci votați cu conștiința datoriei împlinite și responsabilității față de cei pentru care aveți datoria morală de a apăra valorile fundamentale ale statului de drept‼️”, a scris Teodorovici vineri pe Facebook.

”Președintele face abia acum apel la dialog și colaborare instituțională și politică, după ce tot timpul a promovat un mesaj contrar!

”Restrângerea abuzivă a unor drepturi și libertăți”

Orban ține și el pasul și ne ordonă militărește să respectăm regulile, amenințându-ne cu controale și sancțiuni!

Mesajul meu către guvernanți și către colegii din Parlament este că eu NU voi accepta niciodată să fiu părtaș la RESTRÂNGEREA ABUZIVĂ a unor drepturi și libertăți constituționale, justificată doar de incapacitatea guvernanților de a lua măsurile potrivite la momentul oportun!

Pentru că ceea ce se întâmplă astăzi, creșterea numărului de persoane infectate, este doar consecința lipsei de informare, iresponsabilității și haosului guvernamental, ce au condus la crearea unor focare ambulante prin cozi umane infernale în zonele de intrare în țară și în apropierea spitalelor, prin umilirea pacienților care aveau alte probleme de sănătate”, a mai scris Teodorovici.