Chiar tatăl sportivei, Stere Halep, a dezvăluit, la finalul săptâmânii trecute, că audierea fiicei sale a fost programată pentru data de 30 aprilie. Orange Sport susține că un prim verdict, după această audiere, va veni nu mai târziu de data de 15 mai.

Dacă aceste date vor fi respectate, atunci Simona Halep ar putea participa la French Open 2023 (28 mai – 11 iunie). Vorbim însă despre o posibilitate cu șanse extrem de mici. Pentru că ar presupune iertarea Simonei, cu efect imediat. Ceea ce, din păcate, e greu de crezut.

Singura veste bună, după etapa dureroasă din cariera lui Halep, e că această perioadă de inactivitate, de aproape 8 luni, se va contabiliza în contul unei eventuale suspendări care s-ar dicta împotriva Simonei.

Simona Halep nu poate participa la Roland Garros din cauza suspendării provizorii pe fondul scandalului de dopaj în care este implicată.

Există, totuși, o mică șansă ca tenismena din România să poată participa la acest turneu pe care l-a și câștigat în urmă cu câțiva ani.

Audierea Simonei Halep a fost amânată pentru data de 30 aprilie de către Agenția Națională pentru Integritate în Tenis. Pe fond, sportiva speră că ar putea fi achitată pentru a putea participa la Roland Garros.

Amintim că în 2018, Simona Halep a câștigat, la Roland Garros, primul Grand Slam din carieră, după ce a bătut-o pe Sloane Stephens.

First Sports scrie că Halep poate juca la Roland Garros

Chiar dacă este suspendată din cauza scandalului de dopaj, jurnaliștii de la First Sportz sunt de părere că Simona Halep ar avea șanse de a intra pe teren la Roland Garros, dar doar dacă va fi găsită nevinovată.

Firma angajată de Simona Halep pentru a-i examina probele ar fi descoperit sursa medicamentului. Mai mult, Roxadustat, substanța pe care sportiva ar fi consumat-o, nu apare ca ingredient pe eticheta suplimentelor orale folosite de Simona Halep.

Așadar, WADA se confruntă cu o problemă, având în vedere că ingredientele suplimentului alimentar nu au fost detectate de tehnicile lor de identificare a produselor interzise.

Mai sunt speranțe

”Mai există încă o speranță pentru Simona Halep de a juca la Roland Garros, deoarece poate obține un wildcard pentru intrarea pe tabloul de calificări dacă va fi găsită nevinovată de dopaj.

Potrivit surselor noastre, sursa medicamentului a fost descoperită de Laboratoire Antidopage Francais (LADF), firmă care a fost angajată de campioana de la Wimbledon 2019 pentru a-i examina probele de urină.

Potrivit LADF, Roxadustat nu a apărut ca ingredient pe eticheta suplimentelor orale folosite de Halep.

Aceasta a reprezentat o nouă dificultate pentru WADA, deoarece ingredientele suplimentului alimentar nu au fost detectate de tehnicile lor de identificare a produselor interzise.

Probele recoltate înainte și după meciul din turul 1 de la US Open al lui Halep, cu excepția celei care a detectat prezența medicamentului interzis, au ieșit negative. Acest lucru întărește cazul Simona Halep”, arată sursa mai sus citată.