În opinia lui Marcel Ciolacu ce s-a întâmplat a fost „un odios dublu standard în respectarea drepturilor fundamentale ale omului”, iar acest lucru este “revoltător”.

“Este revoltător cum pentru unii se găsesc soluţii pentru a le fi respectate drepturile, iar pentru alţii, nu. Ceea ce am văzut cu toţii ieri în cazul Sorinei Pintea este un odios dublu standard în respectarea drepturilor fundamentale ale omului! Îmbrâncirea şi târârea în cătuşe pe scările spitalului a unui om aflat în suferinţă nu au nimic de a face cu justiţia. Justiţia trebuie să se facă de către judecători şi în sala de judecată, nu la televizor!”, a scris liderul PSD pe pagina persoanlă de Facebook.

Ciolacu a adăugat că “spectacolul public prin care se distrug vieţile unor oameni trebuia să înceteze demult”.

“Politica e una, şi acolo PSD a luat măsuri clare. Dar cine va răspunde pentru toată această umilinţă publică la care este supusă acum Sorina Pintea dacă, în final, va fi achitată, la fel ca Ludovic Orban?!”, a mai scris liderul PSD.

 

Pe 29 februarie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

De asemenea, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a luat măsuri imediat și marți a anunţat că Sorina Pintea este suspendată din PSD, precizând că decizia politică este ca membrii partidului care primesc mandat de arestare preventivă sau condamnare în primă instanţă să fie suspendaţi de drept