Daniel Mischie a atras atenția asupra situației critice în care se află industria ospitalității în urma restricțiilor și a făcut un apel către operatorii economici și către populație.

Cei din HoReCa în curând vor pune lacătul pe ușă

Liderul HORA a explicat că HoReCa reprezintă 5,1% din PIB și o relansare economică este imposibilă fără această industrie. Conform celor spuse de Daniel Mischie, industria de HoReCa este într-un context apropiat de cel de la ATI deoarece toate rezervele și disponibilitățile operatorilor economici au ajuns la sfârșit. „Nu mai avem resurse pentru a susține această industrie”, a subliniat liderul HORA.

„Cei din HoReCa în curând vor pune lacătul pe ușă. Din calculele noastre, HoReCa reprezintă 5,1% din PIB, deci nu poate fi vorba de relansare fără această industrie.

Am prezentat măsurile luate de late țări europene unde restaurantele sunt deschise. Premierul trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor.

Industria de HoReCa e aproape de ATI, toate rezervele și disponibilitățile operatorilor economici au ajuns la sfârșit, nu mai avem resurse pentru a susține această industrie.

Premierul nu este dispus la discuție pentru deschiderea restaurantelor și-a prezentat disponibilitatea de a relua discuția când va scădea numărul de infectări.

Facem apel către toți operatorii din industrie și către clienți să respecte regulile impuse de Guvern!”, a spus Daniel Mischie după discuțiile de la Guvern.