Europarlamentarul PSD Dan Nica a fost votat în unanimitate, în şedinţa CEx de marţi, să fie propunerea pentru postul de comisar european care revine României. El ar fi a doua propunere a ţării noastre, după ce Rovana Plumb a picat testul Comisiei JURI din Parlamentul European, potrivit stiripesurse.ro.

Dan Nica fusese propus inițial de către Guvern, odată cu Rovana Plumb, pentru funcția de comisar european. Dan Nica, fost ministru, a avut probleme cu un dosar deschis la DNA, când Laura Codruța Kovesi a cerut ridicarea imunității sale de europarlamentar.

Înaintea CEx, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a discutat, luni, cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, doar despre cazul Rovanei Plumb, respinsă de Comisia JURI pentru poziția de comisar european. Premierul a precizat că va mai avea o discuție pe tema propunerii comisarului european cu președintele ales al CE. Ursula von der Leyen a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri.