„Trezoreria va lucra pe 27. Deci nu închidem trezoreria”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Bugetarii au liber în zilele de 25, 2, 27 decembrie, dar și pe 1, 2 și 3 ianuarie.

Premierul Orban va fi apoi prezent, la Timișoara, la comemorarea care va marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989.

Nu toţi angajaţii vor putea beneficia de această măsură

Prevederile hotărârii de Guvern nu se pot aplica în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. De asemenea, prevederile „nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 şi nici participanţilor în aceste procese”.

Decizia Guvernului vine în urma insistenţelor patronatelor din turism, care susţin că zeci de mii de români și-au rezervat vacanţe care includ şi aceste zile, însă neștiind dacă ele vor fi libere sau nu, nu și-au plătit încă sejururile.

Calendar zile libere 2020

Cele 15 zile sunt împărţite după cum urmează:

În ianuarie – 1 şi 2 ianuarie (miercuri şi joi) – prima și a doua zi de Anul Nou; 24 ianuarie (vineri) – Ziua Unirii Principatelor Române

În aprilie – 17 aprilie (vineri) – Vinerea Mare; 19 şi 20 aprilie (duminică şi luni) – prima şi a doua zi de Paşte

În mai – 1 mai (vineri) – Ziua Muncii

În iunie – 1 iunie (luni) – Ziua Copilului; 7 şi 8 iunie (duminică şi luni) – prima şi a doua zi de Rusalii

În august – 15 august (sâmbătă) – Adormirea Maicii Domnului

În noiembrie – 30 noiembrie (luni) – Sfântul Andrei

În decembrie – 1 decembrie (marţi) – Ziua Naţională a României; 25 şi 26 decembrie (vineri şi sâmbătă) – prima şi a doua zi de Crăciun