Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis retragerea licenţei pentru televiziunea Estrada TV. Televiziunea are același final ca și televiziunea OTV, condusă de Dan Diaconescu. Concret, e vorba de o societate aflată în insolvență și care nu a putut face dovada plății amenzilor mai vechi de șase luni, la fel cum s-a întâmplat şi cu OTV, potrivit paginademedia.ro.

Amenzile în cauză sunt:

  • 50.000 de lei (amendă redusă de instanță de la 100.000 de lei), primită în 2015
  • 20.000 de lei, primită tot în 2015, o decizie rămasă definitivă și după ce a fost contestată în instanță
  • 10.000 de lei, primită în septembrie 2016 şi contestată în instanță
  • 65.000 de lei, primită în mai 2018 şi contestată în instanță

O altă problemă a fost că Estrada TV şi-a schimbat proprietarul fără a primi un acord din partea CNA, aşa cum se întâmplă de obicei.

Retragerea licenței s-a făcut în baza articolului Art. 57, alineat 1, litera d, potrivit căruia „licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: d) titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia”. Ridicarea licenței a fost propusă de președintele CNA, Monica Gubernat, și votată de Orsolya Borosos, Ramona Sorescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Radu Călin Cristea. Au votat împotrivă Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu.

Estrada TV a fost televiziunea unde Stelian Fulga şi-a promovat ani la rândul “leacurile miraculoase”.