Astfel, fostul președinte a atras atenția că este exclusă o mărire a pensiilor, iar totul a fost o minciună.

„Este exclus să se poată mări pensiile cu 40%, va fi foarte greu și să le mărești cu 10%.

Domnii care au fost la Ministerul Muncii, plus actuala doamnă ministru ar trebui să fie cinstiți cu pensionarii și să le fi dat, de la 1 ianuarie, indexarea generată de inflație. Acești mincinoși n-au făcut minimul din ce trebuiau să facă și asta se întâmplă de 4 ani.”, a declarat Traian Băsescu la România Tv.

Nu există banii pentru pensii

Totodată, fostul șef al statului  a adăugat că în buget nu există bani pentru pensii, ci este doar „un desen în buget”, iar creșterea pensiilor în septembrie nu mai este posibilă.

„Creşterea pensiilor cu 40% este o aberaţie. În situaţia actuală nu este posibil. Cine este dispus să urască, să o facă. Această doamnă care e în Guvern (ministrul Muncii – n.r.) trebuie să înceteze să spună că are banii în buget. Îi spun eu, domniţă dragă, oi veni dumneata din societatea civilă, dar una e să ai în buget, alta să ai bani. Dumneata ai un desen în buget. Dezastru ar fi ca Orban şi Iohannis să se împrumute de bani să acopere pensii în loc să împrumute pentru relansarea economiei. Este exclus să se mărească cu 40%, cum e greu să se mărească şi cu 10%.

Ar trebui să fie cinstiţi cu pensionarii şi de la 1 ianuarie să le fi dat indexarea cu inflaţia. O fac pe cinstiţii şi pe luptătorii cu pensionarii, dar ultimii 3-4 miniştri şi-au bătut joc de pensionari. I-aş călca în picioare pentru tupeul cu care îi mint pe pensionari. Fiecărui pensionar i-ar fi crescut pensia cu 4-5%, dar aşa, ce au făcut, vă creştem în septembrie. Toţi au neruşinarea să îi mintă pe pensionari fără să ne dea o explicaţie de ce nu au dat de la 1 ianuarie inflaţia anului anterior”, a  adăugat Băsescu.