Competiția presupune rezolvarea unei teme ce poate fi sub formă de eseu sau aplicație, propusă de partenerul principal de pe fiecare categorie a proiectului și evaluată de un juriu de specialitate ce reunește reprezentanți ai mediului academic, profesioniști din domeniu și jurnaliști. De asemenea, studenții sunt evaluati atât pe baza performanței academice, cât și a implicarii lor extracurriculare.

Încă de la prima sa desfășurare în anul 2001, Studentul Anului a oferit șansa tuturor studenților de a excela în mediul universitar și de a se face remarcați la nivel național. Spre exemplu, Antegala Studenul Anului, oferă participanților oportunitatea de a intra în contact direct cu personalități, cu oameni de influență și li se vor pregăti diferite traininguri și activități de teambuilding, cu scopul de a crea o rețea națională de studenți remarcabili.

Una dintre categoriile de concurs ale proiectului Studenul Anului este Economia. Aceasta oferă cadrul favorabil pentru cei care studiază diferite domenii, precum economie, afaceri, management, finanțe, politică. Tema de anul acesta face referire la șansele antreprenorilor români într-o economie globalizată, fără frontiere.

Pentru a aplica, studenții se pot înscrie completând formularul de pe  www.studentulanului.ro/economie