„CNA-ul, mai nou, îmi dă somație pentru că eu, Mirela Vaida, mi-am permis să spun că foarte multă lume din mediul rural, din România, nu are apă și săpun ca să spele pentru coronavirus. Am înțeles, nu le place Vulpița, dar ce să facem dacă se uită milioane de români. Nu știu de când suntem autoritate morală.

Eu spun doar atât. Este o realitate în România. La țară oamenii nu au apă și săpun, nu au apă curentă, nu au apă caldă, nu au pastă de dinți.”, a zis Mirela Vaida.

Reacția prezentatoarei tv vine după ce luni de zile a mediatizat povestea Vulpiței cu toate detaliile vieții intime a celor doi soți. Emisiunea a luat, până acum, două amenzi din cauza „telenovelei Vulpița”, una record de 100.000 lei și cealaltă de 10.000 de lei. Votul membrilor CNA a venit atunci în unanimitate, amenda fiind cea maximă care se putea da pentru articolele încălcate, respectiv protecția minorilor și respectarea demnității umane.

„Faptul că dumneavoastră dați somație pentru că eu îmi permit să spun niște realități din România este dreptul dumneavoastră, dar mie mi se pare exagerați și vă spun cu toată asumarea, eu, Mirela Vaida, nu Acces Direct, nu Antena 1. Sunt revoltată pentru că aceasta este o realitate pe care vă faceți că nu o vedeți. Credeți că dacă îmi dați o somație se schimbă România? Nu se schimbă și nu o să se schimbe nici de mâine încolo nu o să aibă copiii tablete și smartphone-uri ca să facă școală online. Pentru că nu au de unde! Vă arăt niște sate cu sute de copii care se culcă flămânzi și merg desculți la școală. (…) Eu înțeleg că nu vă place deloc, dar nici nu faceți astfel de afirmații și nu faceți abuz de funcția pe care o aveți pentru că nu faceți bine”, a mai spus Mirela Vaida.

În somația CNA, i s-a reproșat prezentatoarei emisiunii „Acces Direct” că a prezentat, prin afirmațiile ei, persoane în ipostaze degradante.