Verificarea furnizorilor: Obligație esențială

Într-o societate în care preocuparea pentru mediu și respectarea normelor legale devin din ce în ce mai importante, compania de consultanță de mediu Green Environment Support atrage atenția asupra sancțiunilor severe cu care se confruntă societățile care colaborează cu producători sau importatori neînregistrați la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru ambalajele produselor comercializate. Această cooperare poate avea consecințe financiare grave și poate atrage amenzi substanțiale.

Comercianții sunt obligați să se asigure că proveniența mărfii ambalate respectă legislația în vigoare

În baza Legii 249/2015, distribuitorii și comercianții sunt obligați să se asigure că furnizorii lor sunt înregistrați la AFM. Este imperativ ca sursa de proveniență a mărfii ambalate să fie una care funcționează conform legii. Acest aspect devine crucial în contextul achiziționării directe de la producători sau importatori. CEO-ul Green Environment Support, Daniela Dobre informează că legea 249/2015 arată că distribuitorii și comercianții sunt obligați să se asigure că proveniența mărfii ambalate respectă legislația în vigoare atunci când aceasta este achiziționată direct de la importatori sau producători. Este esențial ca furnizorii să fie înregistrați în lista Administrației Fondului pentru Mediu. Pentru acest aspect legal nerespectat amenzile se încadrează între 20.000 și 40.000 de lei.

„Așadar, conform Legii 249/2015, este absolut necesar ca distribuitorii și comercianții să se asigure că sursa din care provine marfa ambalată să fie una care funcționează conform legii dacă această marfă este achiziționată direct de la importatori sau producători. Prin urmare, trebuie să fie vorba despre un agent economic înregistrat în lista Administrației Fondului pentru Mediu. Nerespectarea acestei prevederi legislative este sancționată cu amendă de la 20.000 la 40.000 de lei”, a declarat Daniela Dobre, CEO Green Environment Support.

Daniela Dobre, CEO Green Environment Support

Procedura simplificată de înregistrare și declarație

Pentru a evita sancțiunile, agenții economici trebuie să urmeze procedurile de înregistrare la AFM și să depună declarația privind obligațiile la Fondul pentru Mediu. Această procedură poate părea complicată la prima vedere, însă este esențială pentru conformitatea cu legislația în vigoare și pentru evitarea sancțiunilor financiare.

Obligații Suplimentare pentru agenții economici

În plus față de înregistrarea la AFM, agenții economici care comercializează echipamente electrice sau electronice, baterii sau acumulatori sunt obligați să se înregistreze în Registrul Național al Producătorilor de Echipamente Electrice și Electronice și în Registrul Național al Producătorilor de Baterii și Acumulatori, gestionate de Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Aceste obligații adiționale trebuie respectate cu strictețe pentru a asigura conformitatea cu legislația și pentru a evita consecințele negative asociate nerespectării normelor legale în domeniul protecției mediului.

Ce este Green Environment Support?

Green Environment Support este o companie dedicată furnizării de servicii de consultanță în domeniul protecției mediului. Cu o viziune orientată către construirea de parteneriate solide și conștientizarea responsabilității față de mediu, compania își propune să ofere servicii de înaltă calitate pentru clienții săi. Misiunea companiei este de a aduce valoare adăugată clienților prin servicii personalizate, investind în dezvoltarea continuă și asigurându-se că toți partenerii respectă legislația și se concentrează asupra afacerii lor. Valori precum responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea stau la baza activității Green Environment Support, echipa angajându-se să ofere soluții personalizate și să trateze clienții cu profesionalism în toate interacțiunile. Prin înțelegerea profundă a mediului de afaceri și identificarea corectă a nevoilor clienților, compania se angajează să facă din satisfacerea acestor nevoi o prioritate absolută.