Probleme pentru Arctic: 32 de angajaţi ai fabricii de la Găeşti au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, în urma testelor efectuate de către companie pe 98 de persoane.

În urma numărului mare de infectări, Arctic a decis să închidă linia 3 de producţie, iar autorităţile locale au intrat în alertă, pentru a gestiona cât mai bine această situaţie epidemiologică.

Deocamdată nu se cunoaşte câţi din cei 32 de angajaţi locuiesc în Găeşti şi câţi vin din alte localităţi apropiate. Se ştie doar că din prima serie de 10 confirmaţi, 5 persoane sunt din Găeşti, potrivit cronica-gaestiului.ro.

Care este situaţia la nivel naţional privind infecţiile cu noul coronavirus?

Între timp, România a ajuns vineri, 15 mai, la 16.437 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, potrivit ultimelor date oficiale. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.370 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 1056 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 190 de cazuri noi de îmbolnăvire, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea