În mod evident, era digitală a avansat continuu oferind nenumărate oportunități de progres la nivel global, însă pericolele acestui nou mediu sunt și ele într-o continuă transformare. În zilele noastre, copiii sunt expuși la o mulțime de riscuri, iar părinții și școlile nu dețin întotdeauna cunoștințele necesare pentru a-i proteja pe cei mici în mediul digital. Safer Kids Online, noua inițiativă ESET, a pornit în misiunea de a crea un spațiu virtual mai sigur pentru copii, oferind nenumărate resurse educaționale pentru familiile și școlile din întreaga lume.

Noua platformă Safer Kids Online, recent lansată, este dedicată construirii unui mediu online mai sigur pentru copii. Printre resursele pe care le pune la dispoziție se numără clipuri video, articole și informații de specialitate, adresate copiilor, părinților și școlilor și au ca obiectiv să îi ajute pe cei mici să se bucure de internet la întregul său potențial.

Disponibil în mai multe limbi, portalul Safer Kids Online se adresează atât copiilor cu vârste mai mici, cât și adolescenților și părinților acestora. Toate resursele au fost dezvoltate în colaborare cu psihologi pediatri recunoscuți și cu experți în securitate cibernetică, care fac parte din echipa ESET. Acestea vor oferi îndrumări pentru copii și adulți cu privire la practicile necesare pentru o navigare mai sigură pe web și vor fi orientate în jurul unor subiecte cheie lunare. Iată câteva dintre subiectele abordate în articolele de pe site: semnele unei tentative de hărțuire cibernetice, selfie-urile și riscurile pe care le prezintă partajarea datelor sensibile și protejarea copiilor împotriva prădătorilor online.

Părinții vor putea participa, de asemenea, la concursuri cu premii utile și educaționale pentru copii, și vor putea accesa o secțiune de materiale ce pot fi printate și folosite în școli sau cluburi pentru copii. Toate resursele Safer Kids Online pot fi distribuite, de asemenea, în mediile școlare, ajutând la creșterea gradului de conștientizare socială cu privire la protejarea copiilor în mediul online. Unele dintre materiale au ca temă rețelele de socializare, jocurile online sau protecția antivirus și anti-malware.

Safer Kids Online oferă, de asemenea, sfaturi cu privire la modul în care aplicațiile software dedicate, special construite pentru platforma Android pot, ajuta la protejarea copiilor. O soluție precum ESET Parental Control pentru Android le permite de pildă părinților să controleze conținutul web neadecvat și să gestioneze timpul petrecut de copii pe dispozitivele lor (telefoane sau smartphone-uri). Aplicația analizează în mod implicit cât de potrivite sunt diferite aplicații sau site-uri pentru vârsta celor mici. Acest lucru le permite părinților să limiteze utilizarea anumitor site-uri și să primească rapoarte detaliate despre activitățile lor online, prevenind astfel, din timp, apariția unor obiceiurile nesănătoase și periculoase.

Pentru mai multe detalii despre platforma Safer Kids Online și pentru a vă abona la comunicările periodice cu conținut educațional care vă pot ajuta să ii protejați pe copii puteți da click aici.