Atingerea cotației țintă de 24 de lei înseamnă obținerea unui profit de aproape 16% față de prețul de astăzi. Cum titlurile listate la BVB au tendința să ajungă foarte repede la prețurile țintă atunci când se creează interes semnificativ în jurul lor, TEL ar putea ajunge în cursul acestei luni la 24 de lei. Să nu uităm că acțiunile companiilor energetice au fost printre cele mai profitabile anul trecut, îndicele BET-NG, care urmărește evoluția societăților din sectorul energetic, a crescut cu aproape 30% anul trecut.
Transelectrica nu a reușit în 2010 un an foarte bun pentru afaceri și profit. Estimările indică o cifră de afaceri netă de 2,75 miliarde lei, în creștere față de 2009, când a fost 2,55 miliarde lei, și un profit de 14,1 milioane lei, în scădere de la 18,2 milioane lei. Pentru 2011 însă prognozele indică o cifră de afaceri de 2,9 miliarde lei și un profit net de 102,8 milioane lei, urmând ca în 2012 profitul să se dubleze până la 204,7 milioane lei.
„Majorarea generoasă a tarifului este io confirmare a viziunii noastre pozitive asupra evoluției pe termen lung a Transelectrica. Compania urmează să atingă un profit operațional bun pe termen lung, susținut de avansul tarifelor de transport. În acest mod, implementarea planului de investiții (cheltuieli de capital) extins, în valoare de 1,4 miliarde euro până în 2017, este posibil. Aceste investiții sunt foarte importante pentru atingerea obiectivelor naționale din sectorul energetic”, se arată în raportul Erste Group.
Compania de transport a energiei electrice are o capitalizare de 1,51 miliarde lei în prezent, la o cotație de 20,7 lei. Prețul acțiunii nu este foarte departe de maximul de ultimilor doi ani atins în aprilie 2010, la aproape 22 lei.