Conţinutul TV al acestui eveniment sportiv de primă clasă va fi distribuit membrilor UER şi celorlalţi deţinători de drepturi de difuzare din orice ţară din lume cu ajutorul reţelele prin satelit sau fibră în format MPEG-2 Standard Definition (SD) sau MPEG-4 AVC 4:2:2 High Definition (HD) şi a aproape 1.000 de aparate profesionale de radiorecepţie Ericsson RX8200, parte a portofoliului extins de soluţii de contribuţie şi distribuţie al companiei.
Acest proiect continuă parteneriatul de durată dintre UER şi echipa Ericsson, cei doi parteneri colaborând anterior şi pentru susţinerea şi transmiterea altor evenimente sportive majore, inclusiv Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, Turul Franţei, campionatul de tenis de la Wimbledon sau diferite competiţii europene de fotbal.
„UER are peste 60 de ani de experienţă în livrarea directă, sigură şi accesibilă de conţinut TV premium live. Suntem încântaţi să colaborăm încă o dată cu Ericsson pentru a susţine Jocurile Olimpice din 2012, cel mai important şi mai mare eveniment sportiv al lumii, şi pnetru a le oferi clienţilor noştri serviciile de radiodifuziune flexibile şi de calitate de care au nevoie”, a declarat Paolo Pusterla, Head of Procurement & Network Partnerships, UER.
UER operează, din Geneva, Elveţia, o reţea globală prin satelit şi fibră care acoperă toată Europa, America de Nord şi Sud şi regiunea Asia-Pacific. Companiile de televiziune care fac parte din această organizaţie au configuraţii diferite de echipamente şi moduri tehnologice diverse pentru a susţine transmisiunile televizate, ceea face necesară o platformă de recepţie şi transmisie foarte flexibilă. Soluţia Ericsson RX8200 Advanced Modular Receiver a fost gândită întocmai pentru a răspunde specifice fiecărei dintre aceste cerinţe.

„Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra reprezintă unul dintre acele evenimente pentru care calitatea şi siguranţa transmisiei TV este extrem de importantă pentru telespectatori şi, deci, şi pentru companiile de radiodifuziune”, a declarat Staffan Pehrson, Vice President şi Head of Solution Area TV, Ericsson.
„Echipa Ericsson a lucrat alături de UER pe diferite proiecte de-a lungul ultimilor 14 ani, ajutând organizaţia să acopere cele mai importante evenimente sportive şi oferind cele mai avansate soluţii din industrie pentru transmisia evenimentelor live. Ericsson le asigură companiilor de radiodifuziune calitatea imaginii necesară pentru ca telespectatorii să urmărească şi să îşi amintească cu plăcere de acest eveniment.”