T-Mobile USA va fi primul operator din America de Nord care va implementa tehnologia AIR dezvoltată de Ericsson, tehnologie care îi va permite să îşi îmbunătăţească acoperirea reţelei şi să lanseze rapid serviciile de LTE.

T-Mobile USA a ales soluţia AIR datorită performanţei radio superioare pe care o promite şi a uşurinţei cu care poate fi implementată în teren. Ericsson va instala echipamente radio, echipamente-turn şi de switch, oferind, în acelaşi timp, şi servicii de consultanţă, integrare de sistem şi implementare. În acelaşi timp, Ericsson va pune la dispoziţia operatorului american o serie de servicii la cheie în zona de instalare, lansare, integrare şi migrare a reţelei.

Contractul reprezintă o continuare firească a relaţiei de durată dintre Ericsson şi T-Mobile USA. În 2006, Ericsson continua contractul de reţea existent cu T-Mobile pentru a include dezvoltarea unei reţele 3G naţionale. În 2010, Ericsson a colaborat cu operatorul american pentru implementarea tehnologiei HSPA+ 21, iar în 2011 pentru implementarea standardului HSPA+ 42.

Soluţia AIR de la Ericsson este proiectată pentru a se potrivi în mediul înconjurător şi seamănă izbitor cu o antenă tradiţională, chiar dacă integrează unităţi radio active. Această soluţie face posibilă identificarea şi achiziţionarea mai uşoară a locaţiei pentru amplasarea antenelor, permiţând, în acelaşi timp, reducerea consumului de energie electrică cu 40% până la 45% în condiţii de încărcare normală a reţelei, comparativ cu alte soluţii similare ce folosesc staţii de bază standard în combinaţie cu antene pasive.

Până în prezent, Ericsson a încheiat 46 de contracte LTE/ EPC în 23 de ţări de pe cinci continente. Tehnologia LTE este disponibilă unui număr de 325 de milioane de utilizatori la nivel mondial, 215 milioane dintre aceştia bucurându-se de aceste servicii cu ajutorul unor reţele Ericsson.