Entel, cel mai mare operator telecom din Chile, răspunde cererii de capacitate pentru servicii de date prin lansarea celei mai rapide reţele de broadband mobil din America Latină. Reţeaua este susţinută cu ajutorul Ericsson şi a celei mai noi tehnologii HSPA Evolution, ce permite rate maxime de transfer de date de până la 42 Mbps.
Popularitatea tot mai mare a smartphone-urilor şi a aplicaţiilor avansate de Internet au condus la creşterea traficului de date din reţeaua Entel.Tehnologia Ericsson HSPA Evolution (HSPA dual carrier) de 42 Mbps creşte capacitatea reţelei şi permite unui număr mai mare de utilizatori să se bucure de o experienţă de broadband mobil excelentă, făcând posibilă şi valorificarea unor noi surse de venituri pentru operatori.
Entel va lansa pe piaţă oferte de acces la Internet cu viteze de până la 22 Mbps şi o viteză medie de download de 6 Mbps, ajutând astfel compania să domine piaţa serviciilor mobile de Internet. 
„Suntem mândri să lansăm tehnologia HSPA+ de 42 Mbps, fapt ce ne va ajuta să devenim operatorul cu cea mai rapidă ofertă de broadband mobil din America Latină,” a declarat Antonio Büchi, CEO al Entel.
Controlând aproximativ 50% din piaţa de broadband mobil, Entel este lider în Chile şi colaborează încă din 1996 cu Ericsson pentru a aduce cele mai noi tehnologii pe piaţă.