Suedezii au cumpărat compania de telecomunicaţii de la Providence Equity şi Warburg Pincus,  tranzacţia urmând a se finaliza până la sfârşitul anului. Cele două companii au cumpărat Telcordia de la SAIC, în urmă cu 7 ani pentru suma de 1,35 miliarde de dolari.
 
Telecordia va ajuta Ericsson să îşi crească operaţiunile din America de Nord. Având sediul in New Jersey, Telecordia a înregistrat venituri de 735 de milioane de dolari în ultimul an fiscal, încheiat la 31 ianuarie şi are peste 2.600 de angajaţi.

Ericsson este cel mai  important furnizor mondial de tehnologie şi servicii pentru operatorii de telecomunicaţii. Lider de piaţă în domeniul tehnologiilor mobile 2G, 3G şi 4G, Ericsson oferă suport pentru reţele cu peste 2 miliarde de abonaţi şi deţine o poziţie importantă pe segmentul serviciilor de administrare a reţelelor.

Portofoliul companiei cuprinde infrastructură pentru telefonie mobilă şi fixă, precum şi soluţii broadband şi multimedia pentru operatori, companii şi dezvoltatori. Companiile în joint-venture Sony Ericsson şi ST-Ericsson le oferă consumatorilor dispozitive mobile personale cu funcţii dintre cele mai complexe.

Cei peste 90.000 de angajaţi din 175 de ţări au generat, în 2010, venituri de 28,2 miliarde dolari. Fondată în 1876 şi având sediul la Stockolm, în Suedia, Ericsson este listată la Bursa Nordică OMX din Stockolm şi pe NASDAQ din New York.