Acest acord face parte dintr-o iniţiativă mai amplă a autorităţile de a le oferi tuturor cetăţenilor acces la servicii de Internet de mare viteză, iniţiativă în valoare totala de 36 de miliarde de dolari australieni ($38 miliarde). Noile servicii de broadband, care susţin viteze de transfer de până la 12 Mbps în downlink şi până la 1 Mbps în uplink, le vor asigura locuitorilor din zone relativ izolate acces la servicii medicale şi educaţionale mai bogate şi mai diverse.  

Contractul acoperă o perioadă de 10 ani, timp în care Ericsson va oferi nu doar soluţii tehnice pentru proiectarea, implementarea şi darea în funcţiune a reţelei LTE (Long Term Evolution – 4G), cât şi servicii de operare şi mentenanţă pentru reţea.

Până în prezent, Ericsson a semnat acorduri comerciale de LTE cu şase dintre cei mai mari şapte operatori din lume în funcţie de venituri.
Ericsson este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de telecomunicaţii bazate pe standarde deschise şi a avut cea mai mare contribuţie la dezvoltarea specificaţiilor pentru tehnologia LTE. Ericsson deţine aproximativ 25% dintre brevetele de invenţie necesare pentru LTE, fiind astfel cel mai mare deţinător de patente pentru această tehnologie din întreaga industrie. Ericsson este şi lider mondial în domeniul serviciilor de administrare a reţelei, fiind astfel responsabil pentru administrarea unor reţele care, împreună, deservesc peste 800 de milioane de abonaţi la nivel mondial.